- Home -
- Biznes -
- Polacy marzą o otworzeniu własnej restauracji, ale rzeczywistość jest brutalna. Wiele lokali nie przetrwa pierwszego roku działalności
O otwarciu własnej restauracji marzy wiele osób. Ale jak to często w życiu bywa, rzeczywistość potrafi boleśnie zweryfikować nawet najlepiej przygotowane plany otwarcia działalności gospodarczej. Jednym z najbardziej jaskrawych powodów istnienia krachu w branży restauracyjnej była nie tylko pandemia COVID-19, ale także lawinowo rosnące koszty energii. Jednak to nie wszystkie przyczyny tego, że wiele restauracji upada tuż po ich otwarciu.

14.08.2025 13:07, Edyta Wara-Wąsowska
14.08.2025 12:46, Katarzyna Zuba
14.08.2025 12:01, Aleksandra Smusz
14.08.2025 11:16, Edyta Wara-Wąsowska
14.08.2025 11:08, Mariusz Lewandowski
14.08.2025 10:39, Mateusz Krakowski
14.08.2025 9:56, Mateusz Krakowski
14.08.2025 8:32, Joanna Świba
14.08.2025 6:51, Mariusz Lewandowski
14.08.2025 6:34, Mariusz Lewandowski
13.08.2025 20:32, Rafał Chabasiński
13.08.2025 14:35, Miłosz Magrzyk
13.08.2025 12:48, Miłosz Magrzyk
13.08.2025 12:15, Miłosz Magrzyk
13.08.2025 11:53, Joanna Świba
13.08.2025 11:08, Edyta Wara-Wąsowska
13.08.2025 9:24, Edyta Wara-Wąsowska
13.08.2025 8:35, Edyta Wara-Wąsowska
13.08.2025 7:39, Marek Śmigielski
13.08.2025 7:05, Jakub Bilski
13.08.2025 6:20, Mariusz Lewandowski
13.08.2025 5:53, Mariusz Lewandowski
12.08.2025 16:57, Mariusz Lewandowski
12.08.2025 16:39, Mariusz Lewandowski
12.08.2025 13:24, Igor Czabaj