- Home -
- Biznes -
- Polacy marzą o otworzeniu własnej restauracji, ale rzeczywistość jest brutalna. Wiele lokali nie przetrwa pierwszego roku działalności
Polacy marzą o otworzeniu własnej restauracji, ale rzeczywistość jest brutalna. Wiele lokali nie przetrwa pierwszego roku działalności
O otwarciu własnej restauracji marzy wiele osób. Ale jak to często w życiu bywa, rzeczywistość potrafi boleśnie zweryfikować nawet najlepiej przygotowane plany otwarcia działalności gospodarczej. Jednym z najbardziej jaskrawych powodów istnienia krachu w branży restauracyjnej była nie tylko pandemia COVID-19, ale także lawinowo rosnące koszty energii. Jednak to nie wszystkie przyczyny tego, że wiele restauracji upada tuż po ich otwarciu.

29.09.2025 18:44, Aleksandra Smusz
29.09.2025 17:27, Mateusz Krakowski
29.09.2025 16:31, Marcin Szermański
29.09.2025 15:27, Marcin Szermański

Nowy tydzień, nowa drama Allegro. Pracowników wkurzyło, że muszą wrócić do biur, a to był dopiero początek
29.09.2025 14:25, Jakub Kralka
29.09.2025 14:15, Mateusz Krakowski
29.09.2025 13:21, Rafał Chabasiński
29.09.2025 12:51, Rafał Chabasiński
29.09.2025 11:51, Mariusz Lewandowski
29.09.2025 10:15, Rafał Chabasiński
29.09.2025 9:23, Rafał Chabasiński
29.09.2025 7:25, Aleksandra Smusz
29.09.2025 6:29, Aleksandra Smusz
29.09.2025 4:44, Mateusz Krakowski
28.09.2025 15:22, Rafał Chabasiński
28.09.2025 14:44, Aleksandra Smusz
28.09.2025 13:41, Rafał Chabasiński
28.09.2025 12:30, Aleksandra Smusz
28.09.2025 11:09, Rafał Chabasiński
28.09.2025 9:12, Aleksandra Smusz
28.09.2025 7:17, Aleksandra Smusz
28.09.2025 6:50, Marcin Szermański
27.09.2025 16:33, Mateusz Krakowski
27.09.2025 15:09, Miłosz Magrzyk