- Home -
- Biznes -
- Polacy marzą o otworzeniu własnej restauracji, ale rzeczywistość jest brutalna. Wiele lokali nie przetrwa pierwszego roku działalności
Polacy marzą o otworzeniu własnej restauracji, ale rzeczywistość jest brutalna. Wiele lokali nie przetrwa pierwszego roku działalności
O otwarciu własnej restauracji marzy wiele osób. Ale jak to często w życiu bywa, rzeczywistość potrafi boleśnie zweryfikować nawet najlepiej przygotowane plany otwarcia działalności gospodarczej. Jednym z najbardziej jaskrawych powodów istnienia krachu w branży restauracyjnej była nie tylko pandemia COVID-19, ale także lawinowo rosnące koszty energii. Jednak to nie wszystkie przyczyny tego, że wiele restauracji upada tuż po ich otwarciu.

12.12.2025 16:02, Marcin Szermański
12.12.2025 15:13, Joanna Świba
12.12.2025 14:27, Aleksandra Smusz
12.12.2025 13:41, Katarzyna Zuba
12.12.2025 12:52, Marcin Szermański
12.12.2025 12:37, Jakub Kralka
12.12.2025 12:14, Edyta Wara-Wąsowska

Jeśli jeździsz 140 km/h zamiast 120 km/h, to nie rób tego. Stracisz dużo pieniędzy, a czasu prawie nie zyskasz
12.12.2025 11:26, Jakub Bilski
12.12.2025 10:41, Edyta Wara-Wąsowska
12.12.2025 10:28, Filip Dąbrowski
12.12.2025 10:01, Mateusz Krakowski
12.12.2025 9:15, Marcin Szermański
12.12.2025 8:36, Aleksandra Smusz
12.12.2025 7:56, Edyta Wara-Wąsowska
12.12.2025 7:40, Igor Czabaj
12.12.2025 6:57, Aleksandra Smusz
11.12.2025 20:13, Filip Dąbrowski
11.12.2025 15:47, Joanna Świba
11.12.2025 15:43, Marcin Szermański
11.12.2025 14:55, Aleksandra Smusz
11.12.2025 14:02, Edyta Wara-Wąsowska
11.12.2025 12:21, Mateusz Krakowski
11.12.2025 11:42, Edyta Wara-Wąsowska
11.12.2025 11:14, Mateusz Krakowski
11.12.2025 10:50, Aleksandra Smusz
11.12.2025 10:07, Mateusz Krakowski
11.12.2025 9:28, Edyta Wara-Wąsowska




























