- Home -
- Środowisko -
- Larwy owadów w polskiej żywności. Od teraz to już w pełni legalne
10 lutego bieżącego roku w życie weszło nowe prawo. Od teraz w produktach spożywczych sprzedawanych w Unii Europejskiej - w tym w Polsce - wykorzystywać można proszek z larw mącznika. Stosowany może być w pieczywie, makaronach czy serach. Przez 5 lat produkcją takiej żywności będzie się zajmować tylko jedna firma - francuskie przedsiębiorstwo Nutri’Earth.

17.08.2025 13:07, Filip Dąbrowski
17.08.2025 12:30, Jerzy Wilczek
17.08.2025 11:59, Miłosz Magrzyk
17.08.2025 10:38, Jerzy Wilczek
17.08.2025 9:11, Miłosz Magrzyk
17.08.2025 8:18, Mariusz Lewandowski
17.08.2025 7:17, Mariusz Lewandowski
17.08.2025 6:57, Miłosz Magrzyk
17.08.2025 5:41, Mariusz Lewandowski
16.08.2025 18:50, Mariusz Lewandowski
16.08.2025 17:39, Filip Dąbrowski
16.08.2025 16:50, Edyta Wara-Wąsowska
16.08.2025 15:40, Mariusz Lewandowski
16.08.2025 14:48, Igor Czabaj
16.08.2025 13:37, Mariusz Lewandowski
16.08.2025 12:28, Aleksandra Smusz
16.08.2025 11:39, Jerzy Wilczek
16.08.2025 10:37, Mariusz Lewandowski
16.08.2025 9:35, Filip Dąbrowski
16.08.2025 8:44, Mateusz Krakowski
16.08.2025 6:56, Filip Dąbrowski
16.08.2025 5:40, Filip Dąbrowski
15.08.2025 21:11, Mariusz Lewandowski
15.08.2025 20:25, Jerzy Wilczek