Być może Polacy zaczną jeść mięso z próbówki
Francuski start-up Gourmey zdobył się na historyczny krok. Złożył pierwszy w Unii Europejskiej wniosek o zezwolenie na sprzedaż mięsa hodowanego komórkowo. To nic innego jak tzw. mięso z probówki. Konkretnie firma stara się na razie o dopuszczenie do obrotu swojego produktu, którym jest foie gras (pasztet produkowany ze stłuszczonych wątróbek kaczych i gęsich), wytwarzanego w warunkach laboratoryjnych. Czy mięso z probówki podbije UE?

14.11.2025 8:50, Rafał Chabasiński
14.11.2025 8:14, Marek Śmigielski
14.11.2025 7:42, Jakub Bilski
14.11.2025 6:48, Marek Śmigielski
13.11.2025 17:36, Marek Śmigielski
13.11.2025 15:41, Mateusz Krakowski
13.11.2025 14:43, Aleksandra Smusz
13.11.2025 13:50, Mateusz Krakowski

Koniec z "dyskoteką" w autobusie. Kraków chce zakazać głośnych rozmów i muzyki w komunikacji miejskiej
13.11.2025 12:59, Mateusz Krakowski
13.11.2025 12:24, Miłosz Magrzyk
13.11.2025 11:38, Edyta Wara-Wąsowska
13.11.2025 10:41, Marcin Szermański
13.11.2025 9:49, Igor Czabaj

Duże zmiany w prawie budowlanym. Więcej inwestycji będzie można zrealizować bez pozwolenia na budowę
13.11.2025 9:19, Edyta Wara-Wąsowska
13.11.2025 7:45, Aleksandra Smusz
13.11.2025 6:55, Miłosz Magrzyk
12.11.2025 17:27, Mateusz Krakowski
12.11.2025 17:26, Marcin Szermański
12.11.2025 15:35, Mateusz Krakowski
12.11.2025 14:42, Miłosz Magrzyk
12.11.2025 13:49, Katarzyna Zuba
12.11.2025 13:02, Mateusz Krakowski
12.11.2025 12:21, Miłosz Magrzyk
12.11.2025 11:10, Edyta Wara-Wąsowska
12.11.2025 10:23, Marcin Szermański
12.11.2025 10:11, Mariusz Lewandowski
12.11.2025 9:29, Edyta Wara-Wąsowska



























