Francuski start-up Gourmey zdobył się na historyczny krok. Złożył pierwszy w Unii Europejskiej wniosek o zezwolenie na sprzedaż mięsa hodowanego komórkowo. To nic innego jak tzw. mięso z probówki. Konkretnie firma stara się na razie o dopuszczenie do obrotu swojego produktu, którym jest foie gras (pasztet produkowany ze stłuszczonych wątróbek kaczych i gęsich), wytwarzanego w warunkach laboratoryjnych. Czy mięso z probówki podbije UE?

14.08.2025 16:20, Mariusz Lewandowski
14.08.2025 16:14, Mariusz Lewandowski
14.08.2025 13:07, Edyta Wara-Wąsowska
14.08.2025 12:46, Katarzyna Zuba
14.08.2025 12:01, Aleksandra Smusz
14.08.2025 11:16, Edyta Wara-Wąsowska
14.08.2025 11:08, Mariusz Lewandowski
14.08.2025 10:39, Mateusz Krakowski
14.08.2025 9:56, Mateusz Krakowski
14.08.2025 8:32, Joanna Świba
14.08.2025 6:51, Mariusz Lewandowski
14.08.2025 6:34, Mariusz Lewandowski
13.08.2025 20:32, Rafał Chabasiński
13.08.2025 14:35, Miłosz Magrzyk
13.08.2025 12:48, Miłosz Magrzyk
13.08.2025 12:15, Miłosz Magrzyk
13.08.2025 11:53, Joanna Świba
13.08.2025 11:08, Edyta Wara-Wąsowska
13.08.2025 9:24, Edyta Wara-Wąsowska
13.08.2025 8:35, Edyta Wara-Wąsowska
13.08.2025 7:39, Marek Śmigielski
13.08.2025 7:05, Jakub Bilski
13.08.2025 6:20, Mariusz Lewandowski
13.08.2025 5:53, Mariusz Lewandowski